Конституисана Скупштина општине Лајковац

Конститутивна седница је почела у недељу у 11 часова, а након усвајања извештаја Општинске изборне комисије о спроведеним изборима, образован је Верификациони одбор, потврђени су мандати одборника, након чега су одборници дали свечане изјаве. Да би нова Скупштина била конституисана, на овој седници су морали бити изабрани и председник и заменик председника Скупштине општине Лајковац, као и секретар Скупштине. Тајним гласањем, са 21 гласом “за”, за новог председника лајковачког парламента изабран је досадашњи председник општине Лајковац, Живорад Бојичић.

“Користим прилику да се захвалим свим одборницима из претходног сазива, свим мојим сарадницима, који су били са мном у тиму од 2012. године и свима који су ми указали поверење да у наредне четири године будем на месту председника локалне Скупштине. Трудићу се да у складу са важећим законским прописима обављам ову дужност, као што сам је обављао у претходном мандату као председник општине Лајковац”, рекао је након избора нови председник Скупштине општине Лајковац, Живорад Бојичић.

За заменика председника Скупштине, са 20 гласова “за” изабран је Предраг Мирковић, док ће посао секретара Скупштине, и у наредне четири године обављати Горан Илић. Овим избором, локална Скупштина у Лајковцу је успешно конституисана, након чега је нови председник лајковачког парламента заказао прву редовну седницу Скупштине, истог дана за 16 часова. На дневном реду прве редовне седнице новог сазива Скупштине општине Лајковац, нашло се четири тачке. Након именовања председника и четири члана Мандатско-имунитетске комисије, приступило се избору извршних органа општине Лајковац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *