Нови уџбеници за три генерације

-Када су у питању припреме за завршни испит, који представља велики и озбиљан посао, ученици осмог разреда припремају се за полагање испита из седам наставних предмета, српског језика, математике и комбинованог теста који обухвата градиво из историје, биологије, географије, физике и хемије, за Праве новине објашњава председник актива директора школа на територији ГО Лазаревац, Мирјана Јоксимовић.

-Ученици се готово читаве године припремају за полагање тог испита, али ће по завршетку наставе у свим школама бити организована припремна настава из свих наведених предмета. На овај начин ученици ће моћи да надокнаде евентуалне пропусте у знању како би завршни испит урадили најбоље могуће.

Полагање завршног испита је 15., 16. и 17. јуна у матичним школама.

Процедура око набавке уџбеника за наредну школску годину трајала је нешто дуже него обично. Спискови уџбеника  за сваку школу налазе се на сајту Министарства просвете где родитељи могу погледати који се уџбеници налазе на листи одабраних за ову и наредне две школске године. Уџбеници који се сада налазе на листи користиће се три године.

Последњи дан маја је завршни дан за ученике осмих разреда, док летњи распуст за све остале ђаке почиње 14. јуна.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *