Избори за Савете месних заједница у недељу у Лајковцу

Избори за Савете месних заједница ће бити одржани у недељу 28. маја, у периоду од 7 до 20 часова.

“Циљ данашње конференције је да анимирамо грађане општине Лајковац да у што већем броју у недељу изађу на изборе и да гласају за кандидате за Савете месних заједница. Због рационалности, нисмо слали позиве за гласање грађанима већ су истакнута обавештења на огласним таблама, на местима где ће се избори и одржати. Вероватно одређени број грађана о томе није информисан и ово је прилика да их позовемо да у недељу изађу на гласање”, рекао је, овом приликом, Живорад Бојичић.

Истичући да ће се на изборним листама у недељу наћи укупно 142 кандидата за чланове 18 Савета месних заједница, секретар Општинске изборне комисије Горан Илић је додао да ће гласање бити обављено на 27 бирачких места.

“Због рационалности и уштеде, Општинска изборна комисија је на седници која је одржана 07. маја донела одлуку да се избори за Савете месних заједница одрже на 27 бирачких места. У односу на стандардна бирачка места, на којима се гласа на републичким и локалним изборима, дошло је до обједињавања бирачких места број 1 и 5 у Лајковцу. Такође, у Бајевцу ће се уместо на два, гласати на једном бирачком месту и то у ОШ “Миле Дубљевић” у Бајевцу. У Врачевићу ће мештани који живе у Жујанском крају и Костојевцу гласати на једном бирачком месту и уместо досадашња три бирачка места у Врачевићу, сада ћемо имати два (у основној школи и амбуланти). И у Јабучју је дошло до обједињавања бирачких места па ће мештани Старог села, Виша, Горњег краја и Шеринке гласати у основној школи у Јабучју, док ће становници дела Јабучја који се налази на подручју Гаја и Доњег краја, гласати у другој основној школи (у Доњем крају)”, истакао је Горан Илић.

Илић је додао и да Општинска изборна комисија ради свакодневно, да је већи део посла око припреме материјала за изборе завршен и да остаје још само да се материјал спакује и уручи бирачким одборима, што ће бити урађено у петак, 26. маја.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *