Иницијатива за враћање Беовоза

Председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић, председник Градске општине Барајево Слободан Адамовић и председник Општине Лајковац Андрија Живковић у Лазаревцу су потписали  заједничку иницијативу за поновно успостављање линије  „Беовоза“, која ће се упутити Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Железницама Србије.

Иницијативом се у име грађана ове три општине тражи поновно увођење ове врсте железничког путничког саобраћаја. У допису се наглашава да је у периоду када је Беовоз саобраћао огроман број становника ових општина (студенти, радници, пољопривредни произвођачи и други) користио тај превоз као најјефтинији и најбржи превоз до Београда и да је интересовање за Беовоз и даље веома присутно.

Предесдник лазаревачке општине, Бојан Синђелић, овом приликом је истако да би враћање Беовоза нарочито било корисно бројним Лазаревчанима који су запослени у Београду. Он је изразио очекивање да ће министарство имати разумевања за ову иницијативу, пре свега због чињенице да је у току реконструкција пруге Београд-Бар, тако да ће се до Београда стизати за знатно краће време.  

Председник општине Барајево, Слободан Адамовић, рекао је да је ова заједничка иницијатива још један пример изузетне сарадње комшијских општина, а као веома значајан пројекат навео и изградњу водовода. “Надам се да ћемо успети да омогућимо грађанима наших општина, да брже, комфорније и сигурније стижу до својих радних места”, рекао је он.

Андрија Живковић, предедник општине Лајковац, истако је да се нада да ће након реконструкције пруге, Лајковчани поново почети да користе воз као превозно средство, што ће им бити брже, ефикасније и јефтиније него аутобуски саобраћај.  

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *