Горан Весић посетио Лазаревац – кључна тема водоснабдевање (ВИДЕО)

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је радове на изградњи подземне  гараже и трга испред зграде општине у Лазаревцу, а једна од тема о којој је разговарао са челницима лазаревачке општине јесте решавање проблема водоснабдевања у Лазаревцу.

Весић је истакао општина Лазаревац никада у новијој историји није имала већу подршку Скупштине града Београда него што има у протеклих осам година.

Весић је подсетио да је недавно завршена реконструкција Хиландарске и улице Доситеја Обрадовића, као и да су у току радови на платоу Воке Савић, те додао да ће захваљујући овим радовима центар Лазаревца изгледати попут центара других београдских општина.

НОВИ БУНАРИ РЕШЕЊЕ ДО ИЗГРАДЊЕ ФАБРИКЕ „МАКИШ 3 “

Донели смо одлуку да се у наредних десет дана распише хитно тендер за бушење још три бунара који треба да обезбеде између 28 и 30 литара воде“, рекао је Весић и додао да је рок за радове 30 дана, а да ће бунари бити финансирани из буџета општине Лазаревац. Он је додао да ће бити направљен план да се бунари копају и следеће гоине, јер су за нередних шест, седам година бунари решење, све ок се не изгради фабрика воде Макиш 3. 

Весић је истакао и да се ради на решавању проблема канализационе мреже, као и да да је у оквиру програма Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу града Београда, који подразумева изградњу 25 вртића у престоници, расписан тендер и добијен извођач за вртић у Степојевцу. Такође, додао је да ће у оквиру програма изградње пет нових базена који ће почети следеће године, један бити и у Лазаревцу.

редседник градске општине Лазаревац Бојан Стевић је рекао да је од 2014. до данас у општини Лазаревац урађено много захваљујући подршци Града и Републике. С тим у вези поменуо је и изградњу водоводне и канализационе мреже, затим реконструкцију путне инфраструктуре и додао да ће се радови наставити и у будућности.

„У четвртак нас очекује потписивање споразума између Владе Србије и НР Кине који подразумева и решавање проблема канализационе мреже у Лазаревцу. Претходних осам месеци урадили смо квалитетне пројекте као што су примарна и секундарна мрежа у месној заједници Велики Црљени, главни фекални колектор за целокупно градско језгро и месне заједнице које се наслањају на градско језгро у дужини од 9,5 километара“, казао је Стевић.

„Тренутно радимо пројектовање две фабрике отпадних вода за МЗ Велики Црљени и централно језгро општине Лазаревац. За МЗ Велики Црљени капацитет ће бити 20.000 корисника, а за централно градско језгро капацитет фабрике за прераду отпадних вода биће 40.000 корисника. На овај начин стварамо боље и квалитетније услове за живот свих грађана и показујемо одговорност“, навео је Стевић и додао да је од 2008. до 2014. Лазаревац добио само једну школу док је данас ситуација знатно другачија и улагања су много већа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *