Потписани анекси за почетак пројекта “Чиста Србија”

У Палати Србија данас су потписани анекси уговора са представницима 14 градова и општина у којима ће на 16 локација почиње реализација пројекта „Чиста Србија“. Прва фаза изградње канализационе мреже у Србији, у оквиру овог пројекта обухвата и општину Лазаревац.

Анексе вредне 336 милиона евра у Палати Србија потписали су представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, кинеске компаније ЦРБЦ која је инвеститор и првих 16 локација где ће се пројектовати и почети с извођењем радова на изградњи комуналне (канализационе) инфраструктуре.

“Потписани уговор је у вредности од  47 милиона евра за почетак израдње канализационе мреже у 10 месних заједница у дужини од 81 километар у наредних 60 дана”, рекао је председик ГО Лазаревац Бојан Стевић.

„Захваљујем се свом тиму сарадника на одговорном и посвећеном раду у протеклих девет  месеци на припреми документације која нас је препоручила да, захваљујући председнику РС Александру Вучићу и Влади РС, уђемо међу првима у реализацију и изградњу овог животно важног пројекта за будућност Лазаревца“.

Овим уговором предвиђена је изградња главног фекалног колектора, као и изградња две фабрике отпадних вода у Лазаревцу и Великим Црљенима.

Анекс уговора данас је потписала и општина Лајковац.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *