Државни секретари у Лајковцу

Они су са руководством лајковачке локалне самоуправе одржали радни састанак. Тема овог састанка била је учешће општине Лајковац у програму, који је настао као резултат сарадње Влада Србије и Немачке, а чији је циљ јачање инфраструктурних капацитета градова и општина, које су погођене мигрантском кризом.

“Ја ћу, пре свега, да искористим прилику да похвалим активну локалну самоуправу. Лако је радити са локалном самоуправом која има идеју, која зна како да ту идеју реализује и која има готов пројекат. То је један од разлога зашто ће овај програм помоћи бити реализован у општини Лајковац. Оно што могу да кажем, а што је председник општине са својим сарадницима истакао као приоритете, јесте да ће из тог програма бити реализован главни пројекат фекалне канализационе мреже у насељеном месту Боговађа и идејни пројекат, односно извођење радова, на изградњи погона за пречишћавање отпадних вода. То су пројекти које ћемо ми договарати са колегама из немачке развојне агенције и делом ће бити реализовани кроз средства Европске уније. Захваљујем се општини Лајковац што нас је дочекала спремно, са пројектима, и самим тим за грађане успела да обезбеди износ који неће бити мањи од 50.000.000 динара за реализацију ових пројеката”, истакао је, након састанка, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Иванишевић.

Своју захвалност руководству и грађанима општине Лајковац, што су се успешно борили са последицама мигрантске кризе, изразио је и државни секретар Владимир Илић, додајући да Влада Србије и ресорно министарство разумеју проблеме грађана и да ће се кроз ове пројекте трудити да им олакшају свакодневни живот и борбу са насталом кризом.

“Општина Лајковац је имала готове пројекте, што нама у великој мери олакшало посао и брзину реализације наступајућих пројеката. Очекујемо да већ у јуну крену први радови на изградњи фекалне канализације у Боговађи, а завршетак радова очекујемо почетком наредне године”, рекао је Илић.

Први човек лајковачке општине Андрија Живковић, захвалио се државним секретарима на посети и изразио лично задовољство што су и Влада Србије, и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које је координатор, препознали општину Лајковац као озбиљног апликанта на овом програму, чији пун назив гласи “Јачање социјалне инфраструктуре у општинама погођеним мигрантском кризом”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *