Извињење и деманти

Праве новине упућују јавно извињење породици Матијашевић из Лазаревца, уколико су на било који начин, објављивањем вести о члану њихове породице, несавесно поступили и нанели бол члановима породице.

Наиме, јуче је на сајту Правих новина објављена вест у којој се између осталог наводи, да је Живота Матијашевић извшио самоубиство, чије је објављивање јако узнемирило чланове његове породице, те су данас контактирали редакцији изразивши дубоко незадовољство објављивањем овакве информације. Наша редакција упућује јавно извињење породици!

Информацију коју смо објавили, пре нас су пренеле државне агенције и медији, те смо ми као локлани лист сматрали да вест која је одјекнула у медијима, а тиче се општине Лазаревац чије подручје покривамо, треба да објавимо на нашем интернет порталу, а пре свега с обзиром на то да наши читаоци очекују да локални догађаји, нарочито они који одјекну у ширим размерама, буду објављени на нашем сајту.  Уколико су чланови породице Матијашевић на било који начин угрожени нашом објавом, ми им се овом приликом дубоко извињавамо, те на њихов захтев да објавимо демант, овим текстом то и чинимо.

Најискреније саопштавамо да нам ни у једном тренутку није била намера да било кога на било који начин повредимо, а посебно не породицу која је доживела ову трагедију, већ смо само пренели штуру информацију онако како су је пренели пре нас сви други медији.

Нажалост, свесни смо чињенице да трагедије привлаче највише пажње читалаца, често не осврћући се довољно на оне којима је у том трагичном тренутку најтеже. Праве новине у овој ситуацији су апсолутно, понављамо још једном, пренеле вест коју су током јучерашњег дана раније пренеле национални портали и агенције, што никако не умњује значај објављивања информације, те овим путем упућујемо још једном искрено саучешће и најдубље извињење породици Матијашевић. 

редакција Правих новина

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *