Затворен 9. Школски позоришни фестивал

Девети Школски позоришни фестивал, на ком је у протекла три дана изведено 18 представа, затворен је доделом награда и захвалница.

Трочлани жири донео је одлуку да прво место у млађој категорији заузме представа „Побуна у библиотеци“, ОШ „Кнез Лазар“, док је у старијој категорији прво место однела представа „Свињарева тајна“, ОШ „Дуле Караклајић“.

Победници у старијој категорији су урадили перфектан посао, поготово ако се узме у обзир колико је деци тешко да говоре разговетно и имају добру дикцију, рекао је глумац и председник жирија Угљеша Спасојевић. Што се тиче победника млађе категорије, деца су одглумела професионално, као да су имала пробе које су трајале два месеца, рекао је Спасојевић.

Ове године на Школском позоришном фестивалу учешће су по први пут узеле и школе из оближњих општина, Новог Београда, Лајковца и Младеновца, изјавила је Александра Љубојевић, идејни творац овог фестивала. „Сарађивали смо са Културном мрежом Новог Београда, посебно са Драганом Илићем, који је препоручио остале општине да учествују на нашем фестивалу. Појавио се Културни центар „Хаџи Рувим“ из Лајковца, ОШ „Лаза Костић“ из Београда и ОШ „Бора Лазић“ из Влашке, општина Младеновац“, рекла је Љубојевић.

Школски фестивал је прилика да се прикаже рад драмских секција свих школа са територије наше општине и шире.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *