Ученици Техничке школе „Колубара“ осмислили софтвер за помоћ при онлајн учењу

Тим ученика Техничке школе „Колубара“ у Лазаревцу победио је на такмичењу београдских средњошколаца у предузетничким вештинама са идејом о софтверу који би представљао „интелигентног личног асистента“ и помагао деци при онлајн учењу.

Онлајн такмичење, под називом „Пословни изазов“, окупило је ученике из 15 средњих школа који су имали задатак да осмисле производ или услугу који ће унапредити онлајн учење. Уз помоћ пословних ментора креирали су бизнис планове и видео презентације за своје идеје које су другог дана такмичења представили члановима жирија, наводи се у саопштењу организације „Достигнућа младих у Србији“ која је осмислила такмичење.

У победничком тиму су Стефан Игњатовић, Филип Миловановић, Кристина Николић, Зорана Милановић и Коста Павловић који кажу да им је циљ био да олакшају рад наставницима, али и да ученици имају квалитетније образовање. „Не замењујемо наставнике, већ им пружамо помоћ у виду ‘интелигентног личног асистента’“, објашњавају чланови победничког тима.

Друго место освојио је тим „United School“ из Четврте београдске гимназије, док је треће место припало тиму „EduBook“ кога чине ученици Гимназије у Младеновцу.

Чланови три првопласирана тима обезбедили су учешће у Националном финалу које ће бити одржано у фебруару наредне године у Београду, а победници тог финала ће учествовати на „Пословном изазову“ западног Балкана са вршњацима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Такмичење „Пословни изазов“ је покренуто пре дванаест година са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би унапредили свој предузетнички дух и повећали своје могућности за запошљавање.

извор: https://www.blic.rs/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *