Трибина посвећена рокенролу: Промовисани албуми бендова „Rulja Inc.“ и „Claymorean“

Центар за културу Лазаревац и музичко удружење „Syncopa“ организовали су промоцију два албума које су објавили бендови „Rulja Inc.“ и „Claymorean“.

Присутни су имали прилику да дискутују о историјату бенда, снимању албума и процесу настанка песама, рекао је Иван Симић, певач и гитариста „Rulje Inc.“, чији је бенд овом приликом промовисао албум „Ништа скривено“ и спот за песму „Знам“. „Људи су изненађени квалитетом и уопште тиме што смо у овој 2021. години, где рокенрол музика готово и да не постоји, избацили овакав албум који се на тржишту није појавио задњих 20 година и то нису наше речи, већ коментари људи који су преслушали наше песме“, истиче Симић.

Албум „Eulogy for the Gods“, метал бенда „Claymorean“, објављен је у издању америчке издавачке куће „Stormspell Records“. Како објашњава Владимир Гарчевић, гитариста овог бенда, метал музика није толико популарна у Србији, док су коментари слушалаца из иностранства сјајни. О квалитету овог албума говори и податак да се нашао на неколико иностраних топ листа, као један од најбољих метал албума објављених у овој години. „Презадовољни смо и сматрамо да смо направили озбиљан корак у каријери, поготово што имамо два нова члана бенда, браћу Новаковић, који свирају на бубњевима и трећој гитари“, каже Гарчевић.

Из Центра за културу Лазаревац поручују да ће сличне промоције локалних уметника бити организоване и у наредном периоду.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *