Свечано отворен 31. Међународни фестивал хумора за децу

Под слоганом „Нека осмех буде центар свемира!“ започет је 31. Међународни фестивал хумора за децу.

Писцима је добродошлицу пожелео заменик председника општине Лазаревац Милоје Живановић који је истакао да се општина заједно са Библиотеком „Димитрије Туцовић“ и директорком Јасмином Иванковић труди да фестивал подржи, како би се и наредих година успешно одржавао.

Гостима се потом обратила Јасмина Иванковић која је истакла да библиотека најмлађима нуди актуелне и квалитетне културне садржаје: „Највећу подршку имамо од Секретаријата за културу града Београда и Министарства културе Републике Србије, а што се библиотеке тиче, трудићемо се да сваке године будемо све бољи. Већ сада имамо више од 200 пријављених група које ће учествовати на маскенбалу, тако да очекујемо велики број деце на свим програмима“.

Директорка фестивала Радмила Булатовић, која је његов идејни творац, нагласила је да је фестивал од самог оснивања афирмисао талентовану децу, од којих су многи данас израсли у успешне и остварене људе. Председник Савета фестивала, Слободан Станишић, изразио је задовољство што учествује у догађају који велича децу, песничко стваралаштво и машту.

На свечаном отварању у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ заменик председника општине Лазаревац Милоје Живановић симболично је предао кључ града Милици Иванковић, ученици трећег разреда ОШ „Кнез Лазар“.

Престижна награда Златно Гашино перо за стваралачки допринос ведром духу детињства припала је Виолети Јовић из Ниша, писцу чија је поезија и проза заступљена у антологијама савремене српске књижевности, књижевним часописима, часописима за децу и зборницима.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *