Сања Трифуновић Хибловић промовисала роман „Загрли себе и свој живот“

Роман „Загрли себе и свој живот“ који је настао пре две године истинита је прича о одрастању детета из мешовитог брака, патњи за мајком након развода родитеља, раној удаји и још ранијем растанку и неизвесном одласку у Италију са кофером у једној и малој кћери у другој руци.

Узбудљив живот Сање Трифуновић Хибловић представљен је од детињства које је проведено на релацији Београд-Загреб, до одласка у Италију, где започиње номадски живот бавећи се маркетингом у циркусу „Moira Orfei“.

„Живот у циркусу био је бајковит. Наравно, било је и лоших, тешких дана, али сама помисао на то да путујеш из дана у дан, живиш са људима различитих нација, да не постоје језичке и културолошке границе, за мене је било предивно. Отац ми је често говорио да сам сигурно у неком прошлом животу била циганка“, објашњава Трифуновић Хибловић која више не ради у циркусу, али често посећује кћерку која је по професији акробата.

Роман ће, поред Србије, током маја бити представљен и на италијанском тржишту, а у плану је издавање новог дела под називом „Израњање“, написаног у првом лицу, по узору на живот једне познанице.

Програм у лазаревачкој Библиотеци „Димитрије Туцовић“ водио је писац Карло Астрахан, делове из романа читао је писац Веља Жунић, док је песникиња Љупка Вујичић рецитовала стихове „Љубави“ из збирке песама „Распродаја срца“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *