Завршетак изградње Дневног боравка за децу ометену у развоју 20. април

Радове на изградњи Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју обишли су данас заменик градоначелника Београда Горан Весић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, заједно са председником општине Лазаревац Бојаном Синђелићем, државним секретаром у Министарству управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије Бојаном Стевићем и осталим сарадницима.

Весић је истакао да се радови одвијају у року и да извођач посао обавља добро: „Изградњом овог центра показујемо како се побољшава квалитет живота осетљивих група, њихових родитеља, али и свих оних који брину о њима. Центар за 33 корисника у Лазаревцу постоји, али је објекат лош и неуслован, због чега је било неопходно да се изгради нов. Будући објекат биће урађен по свим стандардима и неће заостајати ни за једним било где у Европи. Предвиђен је за 40 корисника, који ће коначно моћи да бораве у адекватним условима и у складу са медицинском науком“.

Дневни боравак ће имати 515 квадрата и све потребне услове – радионице, фискултурну салу, сензорну собу, посебне боравке, двориште опремљено са мобилијаром, док је град Београд обезбедио комплетно опремање објекта, истакла је Станисављевић и додала да је ово само један од примера улагања у установе социјалне заштите и обезбеђивања најбољих могућих услова, како за кориснике, тако и за запослене.

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић захвалио се свима који су помогли изградњу објекта и рекао да је ово пример како одговорна власт треба да се понаша. „Инвеститор је током зимских месеци имао свега два дана паузе, што је за сваку похвалу. У Лазаревцу имамо неколико градилишта, где нисмо током зимских месеци прекидали радове и са таквим трендом ћемо наставити и у будућности. То је доказ да смо сви заједно један тим и да радимо за све наше грађане“, рекао је Синђелић.

Дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју, који се гради по највишим стандардима, моћи ће да прими 40 деце, а његово отварање планирано је 20. априла.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *