Руски начин живота приказан у библиотеци

На изложби „Начин живота“ Валерија Близњука која је представљена у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу може се видети Русија, земља где је он одрастао, где живи и ствара. Аутор путујући по свету пажљиво се загледа у величанствене пејзаже, лица монаха, истражује древну архитектуру.

Директорка Библиотеке „Димитрије Туцовић“ Јасмина Иванковић о изложби је рекла: „Валериј Близњук је велики пријатељ Србије, затим је фотограф, иконописац и неко ко је читав свој живот посветио православљу и путовањима. Ове фотографије говоре о руском начину живота који не можемо да видимо по метрополама, јер оне представљају живот обичног човека који је окренут ка цркви и богу. Поред тога, приказане су фотографије српских манастира и манастира Свете Горе“.

Изложба је први пут приказана у Србији, а Лазаревац је пети град у коме се она налази. Координаторка изложбе Зорица Јеремић Шевић навела је да аутор жели да подели свој доживљај православља и живота, као и да је изложба промоција српско-руског пријатељства.

Изложба „Начин живота“ биће отворена до 27. фебруара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *