Промоција збирке песама Предрага Патијаревића Патка

– Иза ове, друге збирке, стоји Књижевна омладина Србије, а у односу на прву збирку , песме су зрелије и озбиљније, каже аутор.

Збирка садржи 120 песама, а  Патијаревић инспирацију проналази свуда око себе. То су жене, љубави…живот. Све песме су, како је сам рекао, аутобиографске.

– У односу на период када сам тек почео, сада је све много лакше. Овога пута има доста пријатеља књиге који су ми помогли, а међу њима су ГО Лазаревац, Синдикална оранизација РБ Колубара, приватно предузеће Стевановић из Лазаревца, Ват електроник Лазаревац, фризерски студио Барош, библиотека Лазаревац, Кис ФМ, Паб Дарквуд, Гем телевизија, БП лов и риболов, синдикат Тамнава источно поље, Мис студио лепоте  Београд и други.

Није довољно имати талента, воље и инспирације да би настала књига. Финансијски моменат понекад је пресудан.

– Све зависи од тога шта желите, каже аутор. Ако желите да објавите књигу за пријатеље и породицу онда то и не мора да кошта много, али ако желите да ваш рад упозна шира публика и да вам се отворе многа врата, онда читава прича мора да иде преко издавача.

Патијаревић увелико ради на новим песмама, али овога пута ту су и кратке приче и песме за децу. Још увек није сигуран шта ће превагнути, али своје ново дело свакако најављује у наредне две до три године.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *