Промоција књиге „Реквијем за један дан“

У питању је интимна и тешка породична прича, која буди најдубље емоције код читалаца, а специфичност овог романа је у томе што се комплетна радња одвија у свега пар сати.

“Кроз књигу се провлачи прича о шесточланој породици, коју чине мајка и пет ћерки и радња креће након очеве сахране, који је иначе био алкохоличар. Потом следи ретроспектива онога што се ћеркама догађало у детињству, где једна другу осуђују, а у свему томе, мајка је саучесник. Све у свему, у питању је једна необична прича, која није баш честа у нашој књижевности и могу да кажем да сам задовољна и промоцијама, и продајом књиге, али и оним најважнијим, а то су свакако реакције читалаца”, истакла је за наш лист Лидија Јелисавчић Ћирић.

Поред ауторке, на промоцији су о роману говорили и директорка Градске библиотеке Лајковац Биљана Несторовић, као и Дарен Миливојевић, а осим о роману “Реквијем за један дан”, било је речи и о Лидијиној збирци поезије “Кабаница за сузе”. Такође, ауторка је на промоцији најавила и да ће, за Сајам књига ове године, све своје читаоце обрадовати објављивањем збирке кратких прича.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *