Проглашене најбоље представе на Осмом школском позоришном фестивалу

Осми школски позоришни фестивал који је трајао током три дана завршен је доделом награда и проглашењем најбољих у Центру за културу у Лазаревцу.

Фестивал је угостио осам основних школа са циљем да прикаже рад драмских секција свих школа са територије општине Лазаревац. О наградама одлучио је трочлани жири кога су чинили глумац Дарко Бјековић, кустос Модерне галерије Даринка Станојевић и председник Плесног клуба „Колус“ Сандра Ђурђевић.

У категорији млађих разреда прво место је освојила представа „У потрази за рибицом Љубицом“ ОШ „Дуле Караклајић“, друго место заузела је представа „Како спасити дрво“ коју су припремили ученици ОШ „Рудовци“, док су трећи била представа „Ко је најбољи“ ОШ „Кнез Лазар“.

У категорији старијих разреда прво место освојила је ОШ „Милорад Лабудовић Лабуд“ из Барошевца са представом „И девојчице играју фудбал“. Друго место припало је ОШ „Кнез Лазар“ и представи „Избирачица“, док су трећи били ученици ОШ „Вук Караџић“ из Степојевца са представом „Сумњиво лице“.

Награду за најбољу глумицу однела је Емилија Госпавић из ОШ „Кнез Лазар“, док је најбољи глумац био Огњен Марковић из ОШ „Диша Ђурђевић“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *