Црвени крст Лазаревац обележио Међународни дан волонтера

Црвени крст Лазаревац обележио је Међународни дан волонтера и тако се захвалио на времену, знању, труду, љубави, вештинама и хуманости свима који доприносе организацији Црвеног крста и учествују у реализацији бројних програмских активности.

Међународни дан волонтера ове године обележен је 5. децембра, под слоганом „Волонтери за будућност у коју су сви укључени“.

Међународна федерација друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца подсећа да сваке године приближно 14 милиона волонтера поклања своје време Црвеном крсту и Црвеном полумесецу на глобалном нивоу и захваљује се свом хуманим људима који су увек спремни да помогну.

„Ви који несебично улажете време и знање, као и стечене вештине и на тај начин значајно доприносите организацији Црвеног крста Лазаревац, највећи сте и непроцењив капацитет наше организације. Бројчано стање вас, волонтера Црвеног крста, нама је јасно мерило да радимо исправну ствар. Бројост волонтера се повећава из године у годину и да вас нема у толиком броју, не би смо били у прилици да урадимо оно што се од нас очекује. Још једном, хвала вам, стало нам је што помажете“, порука је професионално запосленог тима у организацији Црвеног крста Лазаревац.

Волонтерски рад у оквиру Црвеног крста Србије представља свесно поклањање времена, вештина, знања и енергије за добробит других људи и заједнице без материјалне накнаде. Црвени крст Србије у свој рад укуључује око 60.000 волонтера од којих 60 посто чине млади.

Поред више од 70 волонтера који раде у Црвеном крсту Лазаревац, њих 30 свакодневно учествује у реализацији одређених програма и активности.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *