Признања за наше писце

На овој манифестацији се својим песмама, кратким причама и одломцима из романа, представило више од 40 аутора из региона.

Међу најбољима нашао се и Предраг Патијаревић Патак, песник из Лазаревца, добитник сребрне плкете за песму „Њему“. Патијаревић до сада има две објављене самосталне збирке песама, а његова поезија никога не оставља равнодушним. То не доказују само бројне награде и признања, већ и реаговања публике на оваквим и сличним скуповима, коју Патијаревићева поезија, аутентична, мистична колико и једноставна, јака, емотивна и из душе, оставља без даха.

Бронзану плакету у категорији прозе понео је Веља Жуњић, књижевник из Лајковца.

Жуњић је до сада објавио три романа, а са романом „Лајковчанка“ био је у овогодишњој конкренцији за НИН-ову награду.

Надасве шармантни књижевник из Лајковца на манифестацији „Књижевни коложег“ у Београду, представио се на необичан начин, кратком причом сачињеном од делова песама чувеног Неше Лептира.

Овај омаж неоспорно је заслужено награђен, а то ће свакако потврдити сви они који су били у прилици да се упознају са стваралаштвом овог изузетног писца.

За одабир најбољих међу најбољима, био је задужен жири у саставу Александра Цимпл писац и књижевни преводилац, Братислав Пејовић новинар и Милена Милетић новинар. Водитељ програма био је маестрални  Карло Астрахан, уредник програма у библиотеци “Милутнин Бојић”. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *