Препуна сала библиотеке – Срце за Марију Комад

Oпштинско руководство подржало је обајвљивање ове збирке песама и својим присуством на промоцији тако да су се у публици нашли председник Градске општине Лазаревац Бојан Синђелић и заменик председника ГО Лазаревац, Милоје Живановић.


Уводну реч о књизи и њеном објављивању дала је Јасмина Иванковић, директорка Библиотеке „Димитрије Туцовић“ која је издавач овог књижевног првенца Љупке Вујичић. Затим је о песмама које чине ову књигу говорила Данијела Петковић, професор српског језика и књижевности и сама веома талентована песникиња. Пред препуном салом обратила се и ауторка скромно захваливши свима који су њен таленат за писање поезије препознали и подржали. Стихове из књиге читале су Мариа Поповић и Маја Петровић. За неколико Љупкиних песама музику је компоновао професор енглеског језика  Милош Ђурђевић те их је на промоцији отпевао.

 

Последњу песму Љупка је отпевала заједно са Милошем, а за сам крај једна песма изведена је као кратки игроказ који су професионално одглумели Мариа Поповић и Радомир Лале Костић. После званичног дела уследило је потписивање књига и дружење у холу библиотеке.
Иначе, Љупка Вујичић је сав приход од продатих књига наменила за помоћ нашој суграђанки Марији Комад . Прикупљено је 15.000 динара.

Љупка је овом приликом најавила да ће и у будуће сав новац од књига продатих на промоцијама ићи у хуманитарне сврхе у зависности од тога ком у месту у коме се промоција одржава, помоћ буде најпотребнија.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *