3,5 километара новог асфалта за недељу дана

„Посебно ме радује чињеница да нам временски услови дозвољавају да се држимо пароле – Један дан, једно село, један пут“, казао је Синђелић и нагласио да се на територији ГО Лазаревац свакодневно у некој од месних заједница асфалтира бар по један нови путни правац.

Трудићемо се да не запоставимо ни једну месну заједницу како градску, тако и сеоску, каже Синђелић и додаје, да ће се ова власт трудити да свако домаћинство на територији општине добије асфалт до своје куће.

Председник Синђелић искористио је ову посету Араповцу и да најави скоро отпочињање радова на реконструкцији Регионалног пута Јунковац – Араповац.

Председник Савета МЗ Араповац Саша Пантелић захвалио се општинском руководству и државном секретару Бојану Стевићу на асфалтирању овог пута у Јовановића крају у Араповцу, и нагласио да ће асфалт много значити становницима овог дела села. 

Поред председника Синђелића радове у Араповцу обишли су и државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, члан Већа ГО Лазаревац Александар Булатовић и помоћник председника Милан Матијашић.

„У претходном периоду урадили смо нове путеве у МЗ Степојевац, Врбовно, Лукавица, Крушевица, Трбушница, Рудовци. Као што видите данас смо у Араповцу, а већ сутра у Црљенима, а на даље и у Шопићу, Дудовици, Чибутковици, Брајковцу, Барзиловици и тако даље“, рекао је Александар Булатовић и овом приликом се захвалио извођачу радова на спремности да у врло кратком року одговори захтевима ГО Лазаревац.

Булатовић је навео да је поред радова на асфалтирању, у МЗ Араповац извршена и реконструкција Дома културе, настављена изградња капеле на сеоском гробљу, а  да је општина на добром путу да у сарадњи са Секретаријатом за образовање реши вишегодишњи проблем грејања основне школе у Араповцу.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *