Премијерно одиграна позоришна представа „Страхиња“

Позоришна представа „Страхиња“ Првог приградског позоришта „Пулс театар“ из Лазаревца, намењена млађој публици, премијерно је изведена у Центру за културу. Комад је рађен према тексту Жељка Хубача, а по мотивима романа „Ово је најстрашнији дан у мом животу“ Јасминке Петровић.

Редитељка представе Шари Сабел Странмарк рекла је да је роман који је преведен на шведски језик прочитала пре пар година. „Смејала сам се и плакала читајући ово дело, размишљајући о свету, мислима и осећањима једне младе особе. Било је веома инспиративно направити позоришни комад од тога. Веома сам узбуђена што сам овде већ пар месеци. Тим, људи, театар – све је одлично“, рекла је Странмарк и истакла да је сарађивала са српским продуцентом Микијем Јовановићем, који је контактирао лазаревачко позориште, након чега је урађена представа у копродукцији са „Гамбом“ из Београда и „Иновадором“ из Стокхолма.

Улоге у представи играју Димитрије Стајић, Маја Јовановић, Јелена Цвијетић, Александар Трмчић, Ана Ћук, Лазар Максић и Дарко Бјековић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *