Писац за децу и младе Јасминка Петровић представила две књиге

„На крилима књиге“ и „Библиотека те чека“ сликовнице су које је у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу представила Јасминка Петровић, писац за децу и младе.

Обе књиге намењене су основцима, а њихов циљ је да се деца упознају са библиотекама које више нису само место где се може изнајмити књига, већ су прерасле у праве културне центре.

„Идеја је да основношколски узраст библиотеку упозна изнутра, како она ради и дише. Када сам ја била мала у библиотеци су се могле само изнајмити књиге, али данас се ту одржавају безбројни програми, промоције, сусрети, радионице, а библиотека на свим нивоима постаје центар града“, објашњава ауторка књиге.

Градска народна библиотека „Жарко Зрењанин“ издавач је обе књиге, а њен представник Татјана Табачки истакла је да ова библиотека има импозантну издавачку делатност, како за децу, тако и за одрасле. „У Лазаревац смо дошли како бисмо промовисали две књиге Јасминке Петровић, које говоре о сличној теми. Ми покушавамо да привучемо децу у библиотеке, објашњавамо им нову улогу библиотекара и људи који су запослени у библиотеци. Циљ нам је да кроз духовит текст, представу, игру и песму, деци приближимо читање“, рекла је Табачки и истакла да су реакције малишана одличне.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *