Отворена изложба радова Јасне Плашић у галерији „Симонида“

У галерији „Симонида“ Центра за културу Лазаревац отворена је прва самостална изложба радова Јасне Плашић.

Јасна је рођена у Студеници код Краљева, а основну школу започела је да похађа у Студеници, након чега је, због свог хендикепа, од петог разреда похађала школу за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ у Земуну. Тренутно је успешан студент друге године Високе школе за пословну економију и предузетништво у Београду.

Од раног детињства, са пуно љубави, јавила јој се изузетна жеља за уметношћу, пуно је цртала и стварала својеручне радове. Када је кренула да похађа школу у Земуну, уз помоћ професорке ликовне уметности Горане Шкондрић, почела је да ствара уметничке радове. И дан данас то су мешовити ликовни радови и ручно рађени мозаици. „Своје радове радим по сећањима из периода када сам видела добро. Волим да цртам живу природу, цвеће, птице, дрвеће, људе… Углавном користим дрвене боје, од којих су ми омиљене црвена, љубичаста и зелена“, каже ауторка.

Изложба ће моћи да се погледа уз поштовање епидемиолошких мера заштита, обавезно ношење заштитиних маски и уз физичку дистанцу до 15. априла.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *