ОТВОРЕНА jЗЛОЖБА ЛАЗАРЕВЧАНjНА МАРКА МАРjНОВА

Простор Модерне галериjе у Лазаревцу одавно ниjе био испуњен публиком, као у четвртак 20. новембра, када jе отворена изложба лазаревачког уметника Марка Маринова, коjи се први пут представио лазаревачкоj публици самосталном изложбом.

Посетиоци су имали прилике да се кроз изложбу коjа представља пресек досадашњег рада, упознаjу са уметношћу Маринова, коjи се представио темама као што су портрети, студиjе животиња, мртва природа и пеjзаж, уз jедну скулптуру, коjа чини се да jе ту да подсети на примарно опредељење уметника, а то jе ваjарство.

Добродошлицу посетиоцима пожелео jе сам уметник, а о његовим делима говорила jе Дара Станоjевић, кустос Модерне галериjе.

„Једна од главних карактеристика Марка као сликара, jесте неговање класичног ликовног израза. На његовим композициjама доминира фигура, а оно што jе карактеристично jесте да Марко своjе фигуре коjе поставља на сликарска платна преузима из реалног света, а на платну их поставља у нове релациjе и односе. Једноставност Марковог ликовног израза криjе вишеслоjно уметничко, филозофско и симболичко промишљање уметника“, рекла jе она.

Марко Маринов рођен jе 1976. године, дипломирао jе на ФЛУ, одсек ваjарство 2005.Учествовао на више групних изложби и колониjа.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *