Објављен деби албум лазаревачког бенда „Rulja Inc.“

Деби албум „Ништа скривено“, који потписује бенд „Rulja Inc.“ из Лазаревца, објављен је у издању издавачке куће „Multimedia Music“.

Након што су представили видео за нови сингл „Знам“, о чему смо већ писали овде, љубитељи рокенрола имају прилику да чују још девет нових песама. Међу њима налази се и инструментал под називом „Раскршће“, чији се енергични ритам, без имало претеривања, може замислити у неком од Тарантинових филмова. Остале песме говоре о несхваћеном човеку, његовој аутентичности, борби против репресије, тежњи за слободом, правдом и опстанком сопственог идентитета.

Песме које чине албум настајале су у протеклих шест година и могле би да се опишу као путовање човека чијим бићем владају нагони, страст, енергија, занос и његовом потрагом за будућношћу, борећи се са духовима прошлости који га, с времена на време, тражећи љубав, стављају у кавез, објашњава Иван Симић, вокал и гитариста бенда.

„Актер наше приче у мртвом граду не зна како да преживи и куда да крене, али не дозвољава никоме да му одузме наду и веру. Ту креће борба са самим собом. Доводи себе и своју душу у неки међу простор, попут чистилишта, где са стране посматра људе који себе дижу у звезде, траже потврду свог постојања аплаузима и константном пажњом других. Мирећи се са декаденцијом друштва, он схвата да нема другог ослонца у животу осим себе самог, зна да ће неке ствари морати сам, надајући се дану када ће пронаћи мир. Нашавши се на раскршћу живота, увиђа да су речи постале сувишне и да мора кренути даље. Схвата да у борби са самим собом нема победника, он пада и устаје, али не одустаје. Пронашавши мир и себе у себи, онаквог какав заиста јесте, он одлази да пронађе и последњи елемент који му недостаје, а то је љубав“, истиче наш саговорник.

Бенд „Rulja Inc.“ чине вокал и гитариста Иван Симић, гитариста Марко Милутиновић, басиста Вук Стојановић и бубњар Дејан Аночић. На албуму, чији је продуцент Милан Савић Декстер, гостовали су Владан Белаћевић, некадашњи члан групе „HAAD“ („Кавез“, „Знам“ – саксофон, „Не дам“ – пратећи вокал), Јован Видаковић, певач и гитариста бенда „ТИЛТ“ („Духови“, „Не дам“ – пратећи вокал) и музичар Душан Савић („Одлазим“ – клавијатуре).  Цртеж са омота албума дело је академског сликара Владимира Петровића.

Албум „Ништа скривено“ бесплатно можете послушати овде.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *