Екстразона и за Лазаревац: Иницијатива комуналног предузећа о увођењу новог дела за паркирање

Градска општина Лазаревац ускоро ће добити такозвану екстра паркинг-зону у центру Лазаревца.

Уколико Градски секретаријат за саобраћај аминује одлуку, у новој екстразони место ће се наплаћивати по 70 динара, а возачи ће моћи да оставе своје „љубимце“ до два сата на скоро 300 места. И на новоизграђеним паркинг просторима биће наплаћивана цена као у новој зони, односно 70 динара по сату.

Реконструисани паркинг у улици Воке Савић, испод нове Робне куће, биће сврстан у нову екстразону, наводе у ЈКПК „Лазаревац“ и додају: „Такође и улицама Карађорђева, Димитрија Туцовића, Хиландарска, Даре Ранђић, Светог Димитрија и Воке Савића (испод Суда) паркинг-места прелазе из прве у нову, екстразону. У Игманској, Јанка Катића, Милоја Богдановића, Загорке Драговић и Симе Ровинског биће уведена друга зона наплате“.

Како наводе из овог предузећа, на просторима који су предложени за увођење у ново подручје наплате, попуњеност капацитета је сваког дана велика. Ово је разлог што ће на овом простору паркирање бити ограничено на два сата.

На територији ГО Лазаревац паркинг у првој зони се наплаћује 45 динара по сату и возила се на овим местима могу оставити максимално три сата. Друга зона је десет динара јефтинија и нема временског ограничења.

„О свим променама ће грађани бити благовремено информисани преко медија, на сајту нашег предузећа, као и путем друштвених мрежа“, рекли су у ЈКПК „Лазаревац“.

Извор: https://www.novosti.rs/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *