„Ноћ српског филма“ у Лазаревцу

Филмски центар Србије покренуо је нову једнодневну манифестацију „Ноћ српског филма“, која ће бити одржана у среду, 5. јуна, у више од тридесет градова у Србији међу којима је и Лазаревац. У току једне вечери биће приказани најгледанији домаћи филмови: „Јужни ветар“ редитеља Милоша Аврамовића, „Такси блуз“ Мирослава Стаматова, „Краљ Петар I“ Петра Ристовског и дечији филм „Злогоње“ Рашка Миљковића.

Такође, у оквиру манифестације, биће приказана и четири краткометражна филма, подржана средствима Филмског центра Србије, и то: играни филм „Малишан“ Данила Бећковића, анимирани филм „Ехо“ Косте Ракићевића и Борише Симовића, документарни „Исти“ Дејана Петровића и кратки студентски филм „Шафарикова 19“ Лане Павков.

Циљ манифестације је популаризација српског филма, са акцентом на оне који су подржани на конкурсима Филмског центра Србије, као и жеља да се савремена српска продукција учини инспиративном и приступачном што већем броју заинтересованих гледалаца, посебно младима.

Филмови ће бити приказани у Центру за културу у Лазаревцу, а сатница ће бити накнадно објављена. Цена појединачне улазнице за филмове у току „Ноћи српског филма“ је 100 РСД.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *