Награде за најверније читаоце Библиотеке „Димитрије Туцовић“

Библиотека „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу, традиционално на крају сваке календарске године организује доделу награда за најактивније читаоце.

Пригодне награде најбољима уручене су данас у холу библиотеке, а читаоци су добили на поклон књиге прилагођене њиховом узрасту и читалачком укусу. Ова традиција започета је шездесетих година и траје до данас, објашњава директорка библиотеке Јасмина Иванковић и додаје да јој је посебно драго што међу награђенима има највише деце.

Један од награђених је и Максимилијан Илић, ученик другог разреда основне школе у Великим Црљенима, који је први пут ову награду добио са само четири године. Максимилијан каже да највише воли да чита бајке и вицеве, као и да својим другарима препоручује да дођу у библиотеку и читају што више, јер ће тако постати паметни.

Награду је добила и студенткиња српског језика и књижевности Слађана Симић која је ове године највише читала стручну литературу. Она такође примећује да деца све више посећују библиотеку и да читају српску књижевност која поново постаје популарна.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *