Kонцерт хора КЦ “Хаџи Рувим”

Пролеће и лепо време, измамили су у петак увече многобројне лајковачке љубитеље хорског певања, који су још једном имали прилику да уживају у наступу јединог хора у општини Лајковац. Али ни овај концерт хора КЦ “Хаџи Рувим” није протекао без наступа гостију.

“Оно што Лајковцу недостаје је дечји хор и вечерас ћемо имати прилику да чујемо чланове дечјег хора Центра за културу из Лазаревца и искрено се надам да ће то бити један од мотива да се окупе и деца Лајковца”, рекла је, пред сам почетак концерта, директорка КЦ “Хаџи Рувим Лајковац, мр Сузана Јанковић.

Након сјајне увертире коју су направили лазаревачки малишани, хор КЦ “Хаџи Рувим” се под диригентском палицом мр Уроша Степановића, многобројним Лајковчанима представио интересантним блоком народних и староградских песама.

“Наш мешовити хор успешно наступа већ 14 година и надам се да ће управо овакав какав је, трајати још дуго. Током прошле и од почетка ове године наступао је и ван Лајковца, а оно што је најављено је наступ у Аранђеловцу у оквиру манифестације “Мермер и звуци” на позив директора тамошњег КЦ-а, Саше Симоновића. Прошле године хор КЦ “Хаџи Рувим” имао је забележене наступе и у Београду, и Лазаревцу, али морам да напоменем да постоји и једна регионално-међународна сарадња. Наиме, наш хор је прошле године наступао у Вишеграду и Мостару и надам се да ћемо успети да наставимо сарадњу са нашим колегама из БиХ, као и да успоставимо сарадњу и са културним центрима у Црној Гори”, додала је Сузана Јанковић.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *