Колекција Ликовног сабора „Грујица Лазаревић“ у Модерној галерији

На ретроспективној изложби слика Ликовног сабора „Грујица Лазаревић“ приказан је избор радова из богате колекције уметничких дела насталих током рада ликовне колоније у Рудовцима у периоду од 1997. до 2010. године.

Председник ликовног сабора „Грујица Лазаревић“ Горан Перишић рекао је да су радови производ друштвеног живота месне заједнице Рудовци који је започет 1948. године када је у Рудовцима у ФНРЈ направљена прва монтажна колонија. „У Рудовцима је већ 60их и 70их година било пар наставника ликовне културе, међу којима је и Раде Варинац, који су направили једну дивну и нову генерацију уметника који се баве ликовним стваралаштвом“, рекао је Перишић.

Академски сликар Срећко Здравковић истакао је да је култура последња ствар која не сме да се препусти странцима, јер је то једино што нас разликује од других и једини запис који носимо о свом пореклу.

Изложба изабраних дела из колекције Ликовног сабора „Грујица Лазаревић“ из Рудоваца у Модерној галерији Центра за културу у Лазаревцу биће отворена до 12. јула.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *