Видовданска награда др Драгану Синђелићу

Свечаном литургијом и полагањем венаца у крипти Храма Светог великомученика Димитрија отпочело је обележавање Видовдана – Дана општине Лазаревац. У Центру за културу одржана је свечана седница Скупштине општине и додела традиционалних Видовданских награда.

На данашњи дан Лазаревац обележава и 130 година од свог постојања. Седници су присуствовали представници општина, јавних предузећа, директор ЕПС-а, представници црквених општина и представници Владе Републике Србије.

Председник Скупштине општине Лазаревац Томислав Рикановић честитао је присутнима празник, док је председник општине Бојан Синђелић истакао да власт наставља да ради са истим ентузијазмом и визијом као и наши славни преци који су створили град далеке 1889. године. Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић рекао је да је Лазаревац општина која се бори за свој народ.

Традиционална Видовданска награда општине Лазаревац уручена је др Драгану Синђелићу, који је поручио да ће награду од 100.000 динара поклонити деци са посебним потребама.

Стручна комисија за доделу награда Скупштине општине Лазаревац награду у области противпожарне заштите доделила је Ивану Живковићу, припаднику ватрогасно-спасилачке јединице Лазаревац. Награду у области стваралаштва младих добила је Јелена Пејић, студент мастер академских студија Биолошког факултета Универзитета у Београду, као и школски одбојкашки тим ученица ОШ „Војислав Вока Савић“.

По завршетку свечане седнице Скупштине министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и представници општине обишли су тактичко технички збор припадника МУП-а, одржаном у парку испод хотела „Вис“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *