Књижевни клуб „Димитрије Туцовић“ организовао новогодишње поетско вече

Новогодишње поетско вече Књижевнoг клуба „Димитрије Туцовић“ одржано је уз музику Владана Живковића Жиће и наступ песника у просторији галерије „Савременици“ Центра за културу Лазаревац.

Дружењу песника присуствовали су и остали љубитељи писане речи, рекао је Петар Саша Мандић, песник и један од оснивача књижевног клуба, који је ове године обележио 48 година постојања. Како Мандић истиче, млади нису толико заинтересовани за поезију, као што је то некада било. „Понекад се појави неко од млађих са својом поезијом и тада се ми потрудимо да их усмеримо и каналишемо. Данас је другачији начин живљења, изражавања и то треба да прихватамо. Напсолетку, када смо ми били млади, они старији су нас терали да пишемо у духу романтизма, а ми смо се бунили. Тако и данашња омладина треба да пронађе свој начин изражавања“, објашњава Мандић и додаје да су у књижевни клуб „Димитрије Туцовић“ сви добродошли, без обзира на претходно искуство у писању или године.

Своје песме у оквиру поетске вечери рецитовало је једанаест песника са територије лазаревачке општине: Душан Ђокић, Милица Маринковић, Гордана Дракула, Славица Ђорђевић, Милован Иванковић, Петар Саша Мандић, Азра Сарач, Дана Дегент, Добривоје Гајић, Милка Марјановић и Десимир Мрдовић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *