Изложбом скица позоришног костима „Пулс театар“ обележио 13. рођендан

Изложба скица позоришног костима отворена је у галерији „Симонида“ Центра за културу Лазаревац поводом 13. рођендана Првог приградског позоришта „Пулс театар“.

На изложби су скице костима прошлогодишњих представа чије су ауторке костимографкиње Соња Которчевић и Милица Коларић. Идејно решење костима за позоришну представу „Тачка пре засићења“ радила је Коларић, док је Которчевић радила идејна решења за плесну етиду „Свитање“, „Док буде лове, биће и пара“ и „Откачена новогодишња бајка“.

Поводом Дана позоришта и рођендана „Пулс театра“ одиграна је представа „Живи су, није смешно“ Милице Пилетић и Јована Грујића. Режију за представу која показује да се ништа није променило од времена Бранислава Нушића до данас потписује Јован Грујић.

Пулс театар“ већ 13 година представља Лазаревац на позоришним манифестацијама широм наше земље. Осврћући се на године иза нас, директорка „Пулс театра“ Ивана Недељковић каже да је најпоноснија на организацију Фестивала професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“, затим на то што су били домаћини Фестивала представа за децу и младе професионалних позоришта Србије „Мали Јоаким“, као и на гостовање представе „Галеб“ која је у Лазаревац дошла право из Токија. Такође, значајан је био и долазак представа „Ко то тамо пева“ и „На Дрини ћуприја“ Српског народног позоришта.

Недељковић истиче да се „Пулс театар“ појављује на свим важним фестивалима у земљи и региону. Учествовао је у такмичарској селекцији Стеријиног позорја 2013. године, а представа „Алиса“ одиграна је на Битефу у оквиру програма Битеф полифонија.

Изложба скица моћи ће да се погледа до 20. фебруара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *