Изложба слика Ратибора Вукојичића

Овај убски сликар је завршио Архитектонски факултет у Београду, сликарством се бави од раног детињства, а до сада је излагао самостално и групно у Гагенауену, Будви, Лозници, Шапцу, Младеновцу, Београду, Убу, Ваљеву, Златибору, Пљевљима, Љигу, Лајковцу, Мионици…  Члан је Удружења ликовних стваралаца Тамнаве “Спектар”, које већ дуже време има одличну сарадњу са лајковачким културним центром па је, отварању ове Вукојичићеве изложбе, присуствовало неколико убских сликара, чланова овог удружења.

 

Као и неколико претходних изложби, које је КЦ “Хаџи Рувим” организовао, и ову је приредила Александра Танић, историчар уметности, а пред само отварање, Ратибор Рато Вукојичић је за Праве новине открио шта најчешће осликава на сликарском платну.

“Мотиви на сликама, које ће Лајковчани моћи да виде вечерас и наредних дана, заиста су разноврсни. Од портрета, мртве природе, пејзажа, актова, ентеријера цркви и још много тога. Оно што мени лично највише одговара су портрети и волим да их радим брзо, буквално за сат времена, без преправке првог потеза четкице. Такав портрет има и свежину, и снагу, и све што треба да има”, истакао је аутор.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *