Гостовање убског позоришта са „Урнебесном трагедијом“ у Лајковцу

Чувени Ковачевићев комад говори о једној генерацији контаминираној прошлошћу, у сталним неспоразумима, и другој – занемареној и слуђеној, без идентитета. Представу је режирао Александар Тадић, кога смо пред сам излазак глумаца на сцену упитали, ко је главни “кривац” због чега се одлучио да ради управо овај легендарни Ковачевићев комад.

“Ми смо најпре кренули да радимо један други текст, али то се није свидело ни глумцима, а ни мени. Након тога су наши глумци предложили текст Душана Ковачевића и морам да признам да сам се у први мах уплашио јер сам ипак аматер, иза себе сам имао свега две режије, али уз помоћ глумаца смо заиста успели да направимо једну лепу представу и ово је већ друга година да играмо Урнебесну трагедију”, рекао је Тадић за Праве новине.

Глумцу Зорану Савковићу, који у представи глуми Василија који излази из луднице, ово је већ пета представа, урађена према тексту Душана Ковачевића, у којој глуми.

“Душан Ковачевић је захтеван, али и захвалан у неку руку пошто су сви његови текстови тако написани да никога не могу да оставе равнодушним, а то сваком глумцу даје посебну драж и тера га на велико размишљање, када добије улогу. Код Ковачевића су сви ликови прича за себе, ту мора бити смеха, али неретко буде и понека суза јер ово је ипак траги-комедија”, додао је Зоран Савковић.

Лајковачки љубитељи позоришта ће, за Дане Лајковца, имати прилику да уживају у још једној представи театра “Раша Плаовић”. У питању је представа “Портрет”, рађена по тексту Зорана Мијаљевића.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *