Сјајна завршна приредба лајковачкох предшколаца

Наиме, у среду, 08. јуна у лајковачкој Хали спортова, одржана је традиционална завршна приредба предшколаца на којој су лајковачки малишани бројним музичко-сценским делима, интересантним костимима и ритмичким кореографијама, одушевили своје родитеље, васпитаче, али и многе друге посетиоце, који су одлучили да у среду присуствују, традиционално, најпосећенијој лајковачкој манифестацији. Програм на приредби водила је наша позната глумица Катарина Вићентијевић, а присутнима, који су испунили трибине лајковачке спортске хале до последњег места, најпре се обратила, директорка ПУ “Лептирић”, Мила Митровић.

“Од септембра месеца, припремни предшколски програм реализовало је 13 васпитача и 7 васпитача приправника, радећи са 133 предшколца и ја им овом приликом честитам на успешно завршеном припремном предшколском програму и успешној припреми за полазак у школу. Драги родитељи, Вама желим да се захвалим на досадашњој сарадњи и да Вам пожелим пуно успеха у даљем одгајању и васпитавању Ваше деце. Драги предшколци, желим Вам радосно и срећно детињство, пуно успеха, пуно петица, да будете понос Ваших учитеља, наставника и касније професора, Ваших родитеља, као што сте понос нашег вртића”, рекла је у уводном обраћању директорка лајковачког вртића, Мила Митровић.

Председник општине Лајковац Андрија Живковић је у свом обраћању истакао да је завршна приредба предшколаца сигурно најрадоснији дан у Лајковцу.

“Ово је један од ретких дана, када све проблеме оставимо код куће и једни друге дочекамо са осмехом и погледима пуним наде. Мислим да је то оно што нам недостаје и желим да оваквих дана буде што више. За то се борим, пре свега, као просветни радник. Улагање у образовање и лепшу будућност најмлађих је циљ, који сам са својим сарадницима поставио као приоритет у претходном периоду, обављајући функцију заменика председника општине. И конкретни резултати то показују. Данас, као председник општине Лајковац, јавно обећавам да ће срећније и безбрижније детињство наше деце бити мој главни задатак и позивам Вас да заједно радимо на томе”, поручио је председник општине Лајковац.

Уследио је богат програм који су лајковачки малишани, заједно са својим васпитачицама припремили за завршну приредбу предшколаца, чији је овогодишњи слоган гласио “Лепо нам је у вртићу било”. Најпре су наступили најмлађи са тачком “Кроз игру до знања”, а потом су се ређале: “Динг-донг чаролија”, “Крцко Орашчић”, “У духу православља”, “Иде Миле”, “Дечаков сан”, “Симпатија”, ” Пера”, “Нигде реда, нигде мира”, “Чарлстон” и “Лептирићев лет кроз Србију”. За многе од ових тачака, лајковачки малишани су побрали мноштво награда на бројним фестивалима у претходном периоду, а најемотивнији тренутак завршне приредбе је свакако био сам крај, када су и деца, и васпитачи, заједно отпевали песму “Довиђења драги васпитачи”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *