Фестивал ауторског филма од 29. новембра до 2. децембра

Култни Фестивал ауторског филма, 27. по реду, публици представља разноврстан програм сачињен од победника светских филмских фестивала, нових остварења редитеља које публика фестивала воли и одлично познаје, као и занимљивих филмова који показују нове токове у ауторском филму.

Лазаревачани ће моћи да погледају четири филма која ће бити приказана од 29. новембра до 2. децембра у великој сали Центра за културу Лазаревац.

Филм „French dispatch“ је својеврсно љубавно писмо новинарима и ода новинарској професији. Смештен у испоставу измишљеног америчког магазина у измаштаном француском градићу, овај филм оживљава серију истинитих догађаја објављених у текстовима и колумнама последњег броја „Француске депеше“ након смрти њеног главног уредника. Филм ће бити приказан у понедељак, 29. новембра у 20 часова.

Радња филма „Келти“ дешава се током зиме 1993. године. Бил Клинтон је изабран за председника САД. Одри Хепбурн је умрла. Ратови који окончавају живот Југославије настављају се у Босни и Хрватској. Београд је под санкцијама и инфлација прети да постане хиперинфлација. Миња слави осми рођендан. У дневној соби, она и њени школски другови се забављају обучени у Нинџа корњаче, док се за то време одрасли окупљају у кухињи. Пијано вече пуно дуванског дима, кокетирања и алкохола узима свој данак. Филм ће бити приказан у уторак, 30. новембра у 20 часова.

Филм „Баксузни секс или луда порнографија“ говори о Еми, школској учитељици, која сматра да су јој каријера и репутација угрожени након што је на Интернету процурио снимак њеног секса. Присиљена да се састане са родитељима који траже њено отпуштање, Еми одбија да се преда њиховом притиску. Филм ће бити приказан у среду, 1. децембра у 20 часова.

Радња филма „Бенедета“ је у касном 17. веку у Италији коју разара куга. Млада Бенедета Карлини, која је још од малих ногу способна да чини чуда, стиже у манастир у Тоскани. Манастиру се убрзо придружује млада сиромашна жена, Бартоломеа. Првобитно узнемирена њеним доласком, Бенета се полаку упушта у романтичну везу са новом монахињом. Филм ће бити приказан у четвртак, 2. децембра у 20 часова.

Цена улазнице је 300 динара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *