Потписан уговор о додели средстава за две здравствене установе

Данас је у просторијама ГО Лазаревац потписан уговор о додели средстава за две здравствене установе на територији општине Лазаревац. Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ добио је донацију у износу од 400.000 динара, док је за Специјалну болницу за интерне болести, односно некадашњу Специјалну болницу за ендемску нефропатију, обезбеђено 1.500.000 динара за набаку „Мини Видас“ апарата.

Уговоре су потписали председник лазаревачке општине Бојан Стевић, директор Специјалне болнице за интерне болести др Миодраг Милић и заменик директора Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ Милан Миловановић. „Претходни апарат набављен је давне 1993. године и већ је одрадио свој радни век. Набавком новог апарата грађани општине Лазаревац добиће могућност за једну савремену дијагностику и самим тим за успешније лечење. Ово данас је један свечани тренутак и улагање у наше здравство на дуже стазе. Захваљујем нашој општини на веома успешној сарадњи“, рекао је Милић.

Обезбеђена донација за Дом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ унапредиће рад хитне службе и обезбедити сигуран и безбедан транспорт пацијената до већих болница, нагласио је Миловановић.

У поступку реализације је још један део средстава, који није обухваћен овим уговором, а тиче се Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“, рекао је Стевић и додао да је реч о мобилном ЕКГ апарату, дефибрилатору и уређају пацијент-монитор. Поред тога, општина Лазаревац је покренула јавну набавку за куповину рачунарске опреме за потребе амбуланте хитне помоћи.

Општина Лазаревац средства у износу од 1.900.000 динара обезбедила је посредством Савета за здравство.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *