Додељене награде за најактивније читаоце Библиотеке „Димитрије Туцовић“

Библиотека „Димитрије Туцовић“ традиционално је доделила награде за најактивније читаоце у протеклој години који су на поклон добили књиге и бесплатну годишњу чланарину.

Награде су подељене у више категорија, од предшколаца, ученика основних школа, студената, запослених, незапослених, до пензионера и читавих породица. Награде су додељене у складу са читалачким афинитетима награђених, рекла је Јасмина Иванковић, директорка Библиотеке „Димитрије Туцовић“. „У последње две године веома су атрактивни Хаксли и Орвел, затим савремени српски роман који је увек актуелан. Такође, изнова се јавља интересовање за популарну психоголију“, рекла је Иванковић, говорећи о ауторима и жанровима који су се највише читали.

Међу награђенима је и десетогодишња Софија Поповић која каже да јој је омиљена књига „Упознајте Џека Спадала“, аутора Дејвида Валијамса. Ученик четвртог разреда ОШ „Дуле Караклајић“, Михаило Фиштеш, објашњава како највише воли да чита „Дневник шоњавка“, јер говори о занимљивом животу основца.

У оквиру програма наступили су средњошколци Музичке школе „Марко Тајчевић“.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *