Дијалог савременог и наивног

Преглед савремене ликовне сцене Лазаревца изложен је на овогодишњем Децембарском ликовном салону у Модерној галерији. Публици су се са по два рада представили уметници, а истовремено је отворена и стална поставка – колекција наивне уметности из уметничког фонда Центра за културу.

Отварање ове изложбе привукло је бројну публику која је имала прилику да погледа уметнички дијалог савременог и наивног.

Дела из савремене уметности изложили су Милош Богдановић, Слободан Ж. Божовић, Зоран Ерић, Данило Мијатовић, Јелена Милићевић, Александар Павлић, Стефан Петронијевић, Бисерка Петровић, Владимир Петровић, Душан Рајшић, Миле Рајшић, Ивана Ранисављевић, Јана Ранковић и Душко Шурлан.

Уметници, углавном вајари окупљени око Лесковачке школе наивне уметности, приказали су бројна дела рађена у дрвету, на платну и комбинованом техником. Најзаступљенији радови у колекцији су дела Богосава Живковића, а поред његових могу се видети радови Милоша Вастича, Гордане Ђелошевић, Милице Зарић, Вере Иванковић, Радисава Лазића, Владимира Пухала, Драгише Станисављевића, Милисава Стојановића, Милоша Тодоровића и Илије Филиповића.

Радови изложени на Децембарском ликовном салону моћи ће да се погледају до краја јануара.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *