„Дечија недеља“- изложба Милоша Живковића

„Прејекат се иначе зове „Мали формат – мали уметници“. Центар за културу је одвојио средства тако да ће свако дете добити један мали штафелај, као симболику и једно мало платно које ће касније бити опремљено за ту изложбу“, каже Рајшић.

„У Београду, такође у оквиру „Дечије недеље“ имамо изложбу Милоша Живковића, коју смо назвали „Криве слике – прави људи“. То је Милошева осма самостална изложба.

Тог дана, на самој изложби, имаћемо и једну радионицу на којој ће ми он асистирати. Радионица се зове „Обуци Мигулицу и Мигуљана“. Реч је о рециклажи. Деца доносе пластичне флаше и крпице и правићемо лутке које се облаче. Правићемо „рециклажне барбике“, каже Рајшић.

Иначе, када је у питању изложба Милоша Живковића, ради се о комуникацији младог уметника кроз слику. Милош је особа са посебним потребама, кроз слику, односно, кроз „бојанку“, Милош комуницира са својом околином и ближим окружењем.

Живковић тренутно своја дела ствара у сарадњи са Душаном рајшићем чији је план да се Живковић у потпуности осамостали и да касније сам ствара слике.

План је и да се Милош учлани у удружење наивних уметника у Јагодини .

 „То је један пут који је потребно прећи. Мора бити задовољен и број самостални излагања како би се Милош осамосталио“, истиче Рајшић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *