Центар за културу Лазаревац обележио Светски дан социјалне правде

Поводом Светског дана социјалне правде у Центру за културу Лазаревац одржано је предавање на коме је гостовао Зоран Антић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Теме предавања биле су запошљавање особа са инвалидитетом, пројекат „Моја прва плата“, укључивање угрожених категорија и младих људи у друштвене токове са циљем да стекну радно искуство.

В.д. директора Центра за културу Лазаревац Марко Мијушковић каже да ова културна установа учествује на конкурсима које расписују институције под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. „Задовољни смо што преко тих пројеката запошљавамо и особе са инвалидитетом, учествовали смо на пројекту ‘Моја прва плата’ преко кога смо добили четворо запослених, а циљ нам је да, захваљујући овом данашњем састанку, ту сарадњу подигнемо на још виши ниво“, каже Мијушковић.

Центар за културу Лазаревац својим радом и активностима показао је заинтересованост за запошљавање особа са инвалидитетом, што је од изузетног значаја, јер се на тај начин пружа једнака шанса за све, закључио је Антић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *