Хуманитарни базар за Вукана Видојевића 7. и 8. марта

Хуманитарна организација БУДИХУМАН.12-Чибутковица организује хуманитарни базар за Вукана Видојевића из Лештана, дечака кога мама и тата зову „дечак олуја“.

Малом Вукану је са два месеца дијагностикован генетски поремећај – небалансирани хромозомски реаранжман, односно синдром дисталне тризомије Q10, а како би наставио са скупим терапијама у Турској, непоходно је скупити додатна новчана средства.

Тим поводом, испред лазаревачке Рударске чесме у Карађорђевој улици бити одржан базар на коме ће се продавати декоративне мирисне свеће, ручно прављени сапуни за децу и одрасле, сетови са козметиком, храна, сокови, балони и још много тога.

Како истиче Влада Радовановић испред Хуманитарне организације БУДИХУМАН.12-Чибутковица до сада је за ово дете прикупљено 92.187 динара. „Желим да се захвалим пре свега градској општини Лазаревац и хуманим донаторима који су уз нас. Позивам све хумане људе да дођу у што већем броју и пруже подршку малом Вукану за кога су мама и тата спремни да окрену свет!“, каже Радосављевић.

Хуманитарна акција биће одржана 7. и 8. марта од 10 часова испред Рударске чесме. Сви који желе да помогну, а не могу да присуствују овом догађају, могу пустити смс 990 на 3030 и тако донирати 200 динара за Вуканово лепше сутра.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *