40 година Центра за културу

Низом програма за све укусе и све узрасте током протеклих месеци, ова установа почастила је све оне који су је током протеклих година посећивали и подржавали њен рад.
На пригодном коктелу уприченом овим поводом, окупили су се бројни гости, међу којима представници ГО Лазаревац, јавних предузећа, представници страних амбасада и Града Београда као и они који су оставили и још увек остављају свој печат у развоју културе нашег града.
Госте је поздравила директорка Центра за култру Стела Санишић, која је подсетила на неке важне датуме и бројке током историје.
“Центар за културу отворен је сада већ далеке 1977. године, а са радом је почео у јануару 1978. и у тој прој години рада, 34 пута су гостовала еминентна београдска позоришта. Уз њих је одиграно и 26 дечијих представа. Не знам да ли данас београдска позоришта негде гостују толико колико су те 78. године гостовали у Лазаревцу. Бројке су заиста изузетне. 
Ја бих се овом приком захвалила ГО Лазаревац, председнику Бојану Синђелићу и заменику председника Милоју Живановићу, што су помогли у организацији ове наше мале светковине и потрудили се да степениште и прилаз нашој велелепној згради буде безбедан и онакав какав је данас”, рекла је Станишић.
Када смо пре две године враћени општини Лазаревац, рекла сам да сам велики оптимиста када је у питању враћање надлежности, јер наши људи који овде живе имају много више слуха од људи који одлучују о установама попут наше, а живе у Беграду”.
Присутне је поздравио и запосленима честитао јубилеј председник ГО Лазаревац Бојан Синнђелић.
“Убеђен сам да не постоји Лазаревчанин који није посетио наш Центар за кутуру , од деце па до наших најстаријих суграђана, који су бар неколико пута били у овом велелепном здању. Ја Вам у своје име и име свих Лазаревчана честитам јубилеј и надам се да ћемо се за десет година окупити овде у још већем броју и прославити то на достојанствен начин”, рекао је Синђелић.
У име града честике поводом 40. рођендана Центра за културу Лазаревац упутила је заменица председнице Скупштине града Београда Андреа Радуловић.
“Задовољство ми је што сам данас овде. Налазим се у установи културе која стоји раме уз раме са најуспешнијим установама културе Београда. Драго ми је што Лазаревчани имају институцију која дуги низ година успешно организује престижне културне манифестације” рекла је Радуловићева.
Она је истакла значај брзог развоја ове градске општине, која гаји и посебан однос према култури.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *