20 година од оснивања Модерне галерије

Поводом јубилеја двадесетогодишњице рада и постојања Модерне галерије Центра за културу Лазаревац, у јуну је организован низ догађаја за љубитеље уметности. Јубилеј је обележен мутимедијалном изложбом “Савремене уметничке тенденције. Двадесет година рада” на отвореном.

У просторијама Модерне галерије јуче је одрганизован коктел за учеснике и посетиоце, а присутни су сумирали утиске и импресије о протеклим догађајима одржаним у оквиру јубилеја галерије и програма Јун – месец галерије. 

Идеја за манифестацију настала је управо због јубилеја, а историја њеног постојања обухвата доста дужи период, велики труд њених оснивача, као и залагање и мотивисаност сарадника.

Својим присуством прославу је увеличао и председник ГО Лазаревац Бојан Стевић, који је изразио лично задовољство што град и његови суграђани могу да се похвале радом и традицијом једне културне институције као што је Модерна галерија.

– „Људи који се старају о Модерној галерији на челу са Даринком Станојевић, заиста се труде да Модерну галерију приближе максимално грађанству и млађој популацији кроз разне активности и културне манифестације“, нагласио је председник ГО Лазаревац, Бојан Стевић.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *