Јанковић у Лазаревцу: Помоћи ћемо ЕПС-у да се стабилизује и финансијски консолидује (ВИДЕО)

Носилац листе “Уједињени за победу Београда” и кандидат за градоначелника, у склопу кампање “Београд те зове”, проф. др Владета Јанковић представио је грађанима Лазаревца програм за Београд који се односи на проблеме ЕПС-а, екологије и младих.

Јанковић је окупљенима рекао да је у Лазаревац дошао као вођа једне младе репрезентативне екипе, у којој је свако врхунски стручњак у својој области.

Обећава да ће уколико победе на изборима већ од 4. априла основати непристрасну комисију за ревизију пословања Града Београда.

“Жеља нам је да слушамо грађане, да испунимо оно што желе. Врло је важно да по преузимању власти променимо средства принуде, тако што ће грађани на нивоу општина бирати шефове полиције, а за то треба да се мења закон, али ако победимо у Београду, имаћемо услове”, навео је Јанковић.

Лазаревац ће нам бити једна од зона приоритета. Победа у Београду би значила практичан крај ове власти. Наша коалиција у овом тренутку је најјача опозициона група. Ако победимо 3. априла кренућемо у другу, нову будућност.”, истакао је Владета Јанковић.

Како је напоменуо, ЕПС се нашао у врло тешком положају, прошле године, када су сви блокови испали, десиле су се готово незамисливе ствари.

“Предвидели смо мере у Граду Београду да помогнемо ЕПС-у да се стабилизује и финансијски консолидује, кроз субвенционисање свих система топлотне и електричне енергије. Прошле године је ова власт увела акцизу на електричну енергију, а након тога на нафту. Томкомбинацијом акциза и поскупљења, држава је учинила удар на кућни буџет грађана”, оценио је Јанковић.

Наше мере, после 3. априла, пре свега ће се односити на спречавање оваквих утицаја из сфере енергетике на буџет грађана.”, изјавио је Горан Каличанин, задужен за енергетику у Јанковићевом тиму.

“Људи се у овом граду осећају као грађани другог реда, а ова власт то не жели да промени. Свако вече у 23 часа у Лазаревцу се гаси вода, што није нормално водоснабдевање у 21. веку. Загађење ваздуха је велики проблем у Лазаревцу, свако шесто дете се овде роди са астмом”, додаје Каличанин.

Поред Каличанина, са Јанковићем у Лазаревцу били су и други чланови тима – проф. др Владимир Обрадовић, Стефан Нинић и Душан Никезић, кандидат за народног посланика.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *