Три бунара на Пештану избушена, у току опремање (ВИДЕО)

Нова три бунара на изворишту „Пештан“ су избушена, чиме ће бити решен дугогодишњи проблем водоснабдевања на територији општине Лазаревац.

Јавно предузеће за комуналну привреду „Лазаревац“ започело је са радовима из своје надлежности – уцевљењем и електификацијом бунара, а тим поводом терен је обишао и Александар Ракић, директор ЈПКП „Лазаревац. Он је истакао да је на реду утврђивање квалитета воде, док је максимални капацитет бунара 16 литара по секунди. Међутим, како не би дошло до превеликог оптерећења, користиће се око 12 литара по секунди, што ће по прорачунима, бити сасвим довољно.

Ракић додаје да комунално предузеће у наредном периоду планира реконструкцију и изградњу водоводне мреже у пет лазаревачких улица, али да је најпре потребно добити сагласност. Протекле године урађена је реконструкција водоводне мреже у улици Милана Којића, Проте Чеде, Воке Савића, Милице Српкиње, Ботаничкој… План је да, уколико буде новчаних средстава, сваке године буде уређена водоводна мрежа у око пет улица.

Више погледајте у видео прилогу који следи.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *