Коалиција СПС-ЈС одржала завршну конвенцију у центру Лазаревца

Конвенција коалиције Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија одржана је испред Рударске чесме у Лазаревцу, на којој су присуствовали председник странке Ивица Дачић, чланови руководства СПС и ЈС, кандидати на заједничкој листи за одборнике Скупштине општине Лазаревац, али и бројне личности из културног, спортског и јавног живота Лазаревца које подржавају ову странку.

Присутнима се најпре обратио Александар Арсеновић, први на листи за одборнике Скупштине општине Лазаревац, који је истакао да ће учини све да Лазаревац буде бољи и лепши град за живот, да има уредно водоснабдевање, да град буде чистији, зеленији и има више паркова, да се направи мини клинички центар, државни дом за стара лица, отвори научни и пројектни центар за младе, с акцентом да се створи још боље и функцоналније комунално предузеће.

Листу СПС-ЈС подржала је и др Мина Тошанић, кандидат за народног посланика Скупштине Републике Србије и кандидат за одборника Скупштине Лазаревца, која је током ванредног стања радила у Ковид болници КБЦ „Др Драгиша Мишовић“. Тошанићева је истакла да социјалистичке идеје треба да буду бесплатно школовање, које мора бити доступно за све, баш као и радна места.

Лазаревчанима окупљеним у Карађорђевој улици обратио се и потпредседник и координатор СПС за град Београд Александар Антић, који се најпре захвалио свима који су се борили у најтежем таласу епидемије вируса Ковид-19, а потом нагласио да је и у тој ванредној ситуацији РБ „Колубара“ све време радила.

„Огромна захвалност свим рударима који су чак и у таквим условима, у месецу априлу, имали пет посто већу производњу него 2019. године. Рудари су наши хероји!“, рекао је Антић и додао да управо то што се у Лазаревцу завршава кампања СПС-ЈС, говори о томе колико је овај град важан и битан за Србију.

Председник странке Ивица Дачић истакао је да је Лазаревац увек био општина која је највише подржавала социјалисте. Он је додао да реч о једној патриотској партији која је поносна на дугу левичарску традицију и да ће странка учини све за одбрану државе и народа. Дачић је позвао гласаче да на предстојећим изборима заокруже број 2.

 На конвенцији је присуствовала и позната естрадна уметница Ана Бекута.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *